Home Wie zijn wij? Walks Fitness Steppen Events Agenda Tips Contact

Wie zijn wij?

Monique

Hoi! Ik ben Monique en dit zijn mijn 2 kanjers; Saijo en Riva.
De interesse voor honden zit er bij mij al sinds klein meisje in. Toen puur omdat ze er zo gezellig en aaibaar uit zagen, maar de echte passie is gaan vormen door de interesse in het volledige plaatje van de hond als wezen op zich. Wat en waarom doet de hond de dingen die hij doet en hoe kunnen zij zo goed omgaan met dat vreemde wezen de mens   Ik ging mij dan ook snel meer verdiepen in het leervermogen van een hond, gemotiveerd door ‘mijn goeroe’ Peter Beekman en de ontwikkeling van pup af aan, dit vooral getriggerd door de gedragingen waar we bijna zo "standaard" tegenaan lopen.
Door ongeveer 15 jaar bij een kynologenvereniging vrijwilligerswerk te doen, heb ik in die tijd als instructeur gelukkig heel wat mogelijkheden gekregen om opleidingen te volgen. Mocht ik op verschillende vlakken ervaring op doen en heb ik mee mogen draaien met een gedragstherapeute. Massaal als deze club was, ook nog menig combinatie baas-hond voorbij zien komen met heel veel goede, maar ook best wat minder leuke ervaringen. Na een 10 jaar als instructrice meegedraaid te hebben, mocht ik plaats nemen in het bestuur, wat opgevolgd werd door 2 jaar als voorzitter. Door deze functie, ging ik nòg meer nadenken waar cursisten nou eigenlijk behoefte aan hadden en sterker nog, waar de hond nou eigenlijk behoefte aan had en vervolgens de combinatie hiervan. Het is allemaal niet zo zwart-wit als het lijkt en elke combinatie is toch anders?!  Het mooiste praktijk voorbeeld daarvan zijn toch wel mijn eigen honden. 
Mijn eerste hond, een Amerikaanse Staffordshire Terriër, Rolex. Bij een thuisfokker via het krantje Via-Via gekocht in 2001, wel een bijbehorende stamboom gelukkig, maar dat kwam niet door mijn kennis. Ik had geluk met deze kanjer!!! Later, inmiddels wel wat wijzer, goed op zoek naar een ras die echt bij mij past.. .toen op zoek naar een goede fokker,1 die rekening hield met het socialiseren en ontwikkelen van de pup. En zie hier, hetzelfde ras, dezelfde fokker, en zelfs een bepaalde zelfde bloedlijn.... En toch zo'n wereld van verschil in hun karakters mede veroorzaakt door verschil in opvoeding en ervaringen. 
Door al deze informatie vergaard in de jaren, werd het mij ècht duidelijk; alles valt en staat met kennis!  Kennis over het ras, kennis over de wijze van fokken en vervolgens de kennis van ons als ‘baas’ zijnde. Kennis bij de opvoeding! Heel het internet staat vol met deze ‘kennis’. Menig boek is geschreven, menig workshop of lezing wordt gehouden en anders weten mensen in je omgeving wel te vertellen hoe het moet. En waarom blijven er dan toch zoveel gedragingen van de hond bestaan die we niet snappen of kunnen stoppen?? Waarom zitten de asielen vol? Waarom draait er menig hondenschool op volle bak met combinaties die willen leren?  

En zie hier mijn èchte passie!! Het de mensen mogen helpen hun hond echt te leren kennen. Die manier te vinden van leren, opvoeden en het meedraaien in de maatschappij die bij jullie past!

Daniëlle

Ik ben Daniëlle, trotse eigenaar van Schapendoes Joep. Al heel mijn leven heb ik huisdieren. Honden, konijnen, cavia’s, vele soorten maten en rassen zijn inmiddels de revue gepasseerd. In 2003 kreeg ik mijn allereerste eigen hond Bo, een Franse Bulldog. Vanaf dat moment startte de echte passie. Ik vond en vind het reuze interessant wat je een hond allemaal kan leren. In de loop der jaren groeide mijn kennis over leerprincipes van honden, en ging ik mij ook steeds meer verdiepen in wat een hond nou eigenlijk nodig heeft om zich veilig, relaxed en gelukkig te voelen. Ik voelde mij dan ook zeer vereerd toen, in 2011, een plaatselijke kynologenvereniging vroeg of ik daar een opleiding wilde komen doen en les wilde komen geven. Ik heb genoten van alles wat ik daar heb geleerd. Inmiddels was ik mijzelf continu aan het bijscholen en werd het mij steeds duidelijker wat ik het leukste vond om te doen. Dat waren geen verplichte gehoorzaamheidsoefeningen en examens, maar gewoon lekker samen bezig zijn en plezier maken. Genieten van elkaar zonder druk en stress. In 2016 heb ik dan ook met Monique de stap genomen om een eigen hondenschool te starten en daar te gaan doen wat wij zo leuk vinden.
Inmiddels was puppy Joep bij ons komen wonen. Joep was geen voorbeeld hondje uit de boeken en ontwikkelde een aantal gedragingen waar wij wat minder blij mee waren. En toen begon mijn zoektocht… Hoe kon ik ervoor zorgen dat hij en ik elkaar beter zouden begrijpen? ‘’Genieten van elkaar zonder druk en stress’’ was het toch? Ik struinde het hele land af. Door middel van deelname aan lezingen, workshops en opleidingen heb ik mijn kennis vergroot en kunnen Joep en ik inmiddels aardig met elkaar lezen en schrijven. Helaas zijn er nog steeds dingetjes die Joep moeilijk vindt, alleen al om deze reden, stopt het leren voor mij nooit. We blijven ons samen ontwikkelen. Samenwerking en plezier maken zijn voor Joep en mij erg belangrijk geweest. De sleutelwoorden dan ook voor de trainingen die Side by Side geeft.
Buiten dat Joep zijn gedrag niet altijd even gezellig was, bleek hij ook met regelmaat pijn te hebben in zijn lijf. Ik kwam er later pas achter dat pijn en gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In de afgelopen jaren hebben wij vele therapeuten gezien en oefeningen gedaan om zijn spieren er weer bovenop te krijgen. Hierdoor kwamen wij er ook achter dat ik altijd dacht een goede baas te zijn, veel wandelen, spelen, trainen, maar vooral weinig rusten. Helaas bleek dit allemaal een beetje teveel van het goede te zijn en ook de uitvoering liet vaak te wensen over. In de afgelopen jaren heb ik onwijs veel kennis opgedaan over het bewegingsapparaat van honden. Als Gediplomeerd Kynologisch Allroundmasseur en Fitness trainer voor honden heb ik inmiddels geleerd hoe dat hondenlijf nou eigenlijk in elkaar zit, hoe je er het beste mee om kunt gaan en hoe je het beste eruit kunt halen. In onze lessen hebben we dan ook veel aandacht voor hoe een hond beweegt en informeren we onze cursisten over hoe het wel, maar vooral ook hoe het niet moet.

Get social with us!

FOTO FOTO